Deze prachtige Bromelia is er in 3 totaal verschillende varianten in de kleuren roze, oranje en het meerkleurige paars/wit/rood. Wat gemakshalve de bloem wordt genoemd, zijn eigenlijk vooral prachtige schutbladeren. De bloemen zelf zijn vrij klein en niet zo flamboyant als de rest van de plant. Als je naar de bladeren kijkt, snap je meteen waarom hij Aechmea heet. Dat betekent in het Grieks lanspunt. Sommige soorten hebben een bijzondere bladtekening die de plant extra sierwaarde geeft. Geweldig om naar te kijken! Ook zijn er Aechmea’s die u verrassen met verkleurende zaadbessen.

Producteigenschappen

Naam: Aechmea
Potmaten: 12cm – 15cm
Soorten: Wij kweken 3 soorten Aechmea’s

Bekijk hier alle soorten in één overzicht

Licht

Van licht tot zeer helder, nooit direct zonlicht.

Temperatuur

14-30°C

Water

1x per 2 weken

Bemesting

Is niet noodzakelijk

Zorg

Zet de Aechmea op een goed verlichte plek in huis, uit de buurt van directe middagzon. Dit is een van de weinige Bromelia’s die liever water krijgt via de potgrond dan in zijn rozet. De kluit mag licht vochtig zijn, maar geen voetbad hebben. Hun tropische wortels maken Aechmea’s uitstekende survivors, ze hebben dan ook weinig onderhoud nodig. Aechmea geven gemiddeld 3-6 maanden lang bloeiend plezier!

Leuk om te weten

Bromelia’s met dikke bladeren staan graag in een droge omgeving en Bromelia’s met dunne bladeren hebben liever een wat vochtigere standplaats. Op zijn bladen heeft Aechmea kleine schubben die een super-efficiënt absorptiesysteem vormen. In woestijngebieden dienen ze tegelijk als hitteschild. Daar voorkomen ze dat de planten onnodig veel vocht verliezen in de brandende zon. Hoe zilverwitter de bladeren zijn en hoe donziger eruit zien, hoe meer schubben de Aechmea heeft. Deze Bromelia zorgt overigens ook voor jou: hij zuivert de lucht van formaldehyde (een ongezond gas dat onder andere in tabaksrook zit, maar ook als conserveermiddel in cosmetica voorkomt en kan vrijkomen uit meubels). Daarnaast geeft hij, in tegenstelling tot veel andere planten, niet overdag, maar ‘s nachts zuurstof af. Dat maakt het een ideale kandidaat voor in de slaapkamer.

Wilt u meer weten over onze producten en biologische teelt?

Duurzaamheid

Ontdek al onze items met Aechmea

Aechmea’s zijn flamboyante Bromelia’s, echt iets bijzonders voor in huis. Op zoek naar inspiratie? Bekijk dan onze catalogus met toegevoegde waarde.

..."Leave it up to us when it comes to Bromeliads."