Bromelia

De Bromelia is van oorsprong een echte wereldreiziger. Zijn voorouders groeiden en bloeiden hoog in het ruige Cordilleras de los Andesgebergte en diep in de warme oerwouden van Uruguay. Overal in Midden- en Zuid-Amerika komen Bromelia’s voor, de een nog mooier dan de ander. In de achttiende eeuw ontdekten Belgische handelsreizigers de schoonheid van de Bromelia en namen een paar planten mee naar Europa. Zo legden ze de basis voor het enorme assortiment Bromelia’s waaruit je vandaag kunt kiezen.

Groeiproces

Bromelia's worden op twee manieren vermeerderd, door zaad of in het laboratorium. In beide gevallen levert het na ongeveer een jaar een klein plantje op wat op gespecialiseerde vermeerderingsbedrijven wordt opgekweekt.

Als het plantje zo'n 5 cm groot is komen ze op onze jonge plantenkwekerij binnen, planten we ze in een papieren potje en laten de planten nog weer een aantal maanden groeien. Door regelmatig te sorteren zijn we in staat om steeds uniforme partijen aan onze andere kwekerijen te leveren. De plant, vaak al 20-25 cm groot, wordt dan in de eindpot gezet en gaat de kwekerij in om verder te groeien. Na enkele maanden pakken robots de planten op, voeren we ze onder een camera door en worden ze weer door 3 verschillende robots per maat in de containers gezet.

Groeiproces

Makkelijk te verzorgen

Bromelia’s zijn sterk en makkelijk te onderhouden en geven gemiddeld wel 3-6 maanden bloeiend plezier. Geef de Bromelia een plaats in het licht (niet in de volle zon) en één keer per week water in de kelk van de plant.

Vanaf half mei mogen je Bromelia’s verhuizen van de kamer naar balkon en terras. Het zijn tropische planten dus geen liefhebbers van vorst. De eerste weken is het raadzaam om ze ‘s nachts af te dekken. Ook buiten geldt: niet in de volle zon.

Soorten

Bromelia's komen overal in de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika voor. Wist je dat de Bromeliafamilie in de natuur wel meer dan 3000 soorten telt? De Ananas is de meeste bekende Bromelia in onze collectie, maar wij produceren ook Vriesea’s, Guzmania’s, Tillandsia’s, Aechmea’s en Multiflowers.

..."Leave it up to us when it comes to Bromeliads."