Tillandsia’s groeien in de bossen, woestijnen en bergen van Midden- en Zuid-Amerika, Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten. Tikje wild, wonderbaarlijk mooi en toch verrassend makkelijk in de omgang, die eigenschappen maken de Tillandsia een zeer bijzondere Bromelia. Een vrolijke warboel waar een of meerdere blikvangers uit groeien. Het groen is smal en spits, daar tussen groeien vormen die nog het meest lijken op een funky lepel, een buitenaardse toorts of een verzameling vlammetjes.

Producteigenschappen

Naam: Tillandsia
Potmaten: 9cm – 12cm
Soorten: Wij kweken 9 soorten Tillandsia’s

Bekijk hier alle soorten in één overzicht.

Licht

Van licht tot zeer helder, nooit direct zonlicht.

Temperatuur

14-30°C

Water

1x per 2 weken

Bemesting

Is niet noodzakelijk

Zorg

Zet de Tillandsia op een goed verlichte plek in huis, uit de buurt van directe middagzon. Geef deze plant water in de kelk, dit is het hart van de plant waar de bloem uit groeit. Vanuit dit hart voedt de plant zichzelf. Als het water niet meer zichtbaar is in de koker van de bladeren, moet de plant weer water krijgen. Hun tropische wortels maken Tillandsia’s uitstekende survivors, ze hebben dan ook weinig onderhoud nodig. Tillandsia’s geven gemiddeld 3-6 maanden lang bloeiend plezier!

Leuk om te weten

De Tillandsia is vermoedelijk ontstaan in het Krijt, zo'n 65 miljoen jaar geleden. Fossiele exemplaren zijn gedateerd op 30 miljoen jaar geleden, zodat ze met recht oerbewoners genoemd kunnen worden. Inca's, Azteken en Maya's gebruikten zo'n beetje elk deel van de Tillandsia voor voedsel, bescherming, vezels en ceremonies. Wat we hier gemakshalve bloemen noemen, zijn in werkelijkheid gekleurde schutbladeren. De echte bromeliabloemetjes zijn heel klein. Deze groeien uit de schutbladeren, drogen op en dan worden ze zwart. Dit geeft extra sierwaarde. En als je het zonder bloemetjes mooier vindt, pluk je ze er gemakkelijk af. Zo verrast de roze Tillandsia Anita u met schattige paarse bloemetjes en de feloranje Tillandsia Dyeriana met witte bloemetjes.

Wilt u meer weten over onze producten en biologische teelt?

Duurzaamheid

Ontdek al onze items met Tillandsia

De Tillandsia heeft een hele hoge sierwaarde voor de consument. Alle soorten hebben een elegante uitstraling en zijn mooi om te combineren, bijvoorbeeld in een schaal met Bromelia’s. Je kunt verrassende creaties met deze exotische planten te maken. Ze houden van een hoge luchtvochtigheid en zijn daarom ideaal om je badkamer op te fleuren. Op zoek naar inspiratie? Bekijk dan onze catalogus met toegevoegde waarde.

..."Leave it up to us when it comes to Bromeliads."