De Vriesea is afkomstig uit Midden en Zuid-Amerika, daar komen ze in vele kleuren en vormen voor. De Vriesea is een Bromelia met een vertakte bloem en compacte groene bladeren. Vriesea’s hebben opvallende vormen zoals lange vuurpijlen, afgeplatte lepels en brede veren, die groeien uit een bladrozet. Ze zijn er voornamelijk in de felle kleuren geel, oranje en rood. Er zijn ook tweekleurige Vriesea’s verkrijgbaar.

Producteigenschappen

Naam: Vriesea
Potmaten: 9cm – 12cm
Soorten: Wij kweken circa 30 soorten Vriesea’s

Bekijk hier alle soorten in één overzicht.

Licht

Van licht tot zeer helder, nooit direct zonlicht.

Temperatuur

14-30°C

Water

1x per 2 weken

Bemesting

Is niet noodzakelijk

Zorg

Zet de Vriesea op een goed verlichte plek in huis, uit de buurt van directe middagzon. Geef deze plant water in de kelk, dit is het hart van de plant waar de bloem uit groeit. Vanuit dit hart voedt de plant zichzelf. Als het water niet meer zichtbaar is in de koker van de bladeren, moet de plant weer water krijgen. Hun tropische wortels maken Vriesea’s uitstekende survivors, ze hebben dan ook weinig onderhoud nodig. Vriesea’s geven gemiddeld 3-6 maanden lang bloeiend plezier!

Leuk om te weten

In het wild voedt de Bromelia zich met regenwater, afgevallen bladeren en vogelpoep. De plant vangt die dingen allemaal op in de rozet, waar zo een reservoir vol voedingsstoffen ontstaat. Niet alleen de Bromelia voedt zich hiermee, ook dieren maken gebruik van deze wateropslag. Vogels, apen, kikkers en andere insecten komen er graag een slokje uit nemen. Vooral voor de gifkikker is de plant onmisbaar. Zij maken gebruik van het water in de koker van de plant om hier hun kikkerdril in af te zetten en zich zo voort te planten.

Wilt u meer weten over onze producten en biologische teelt?

Duurzaamheid

Ontdek al onze items met Vriesea

Doordat de Vriesea in veel verschillende vormen verkrijgbaar is, kunt u eindeloos combineren. Zet de Vriesea ook eens tussen groene planten in, als tropische blikvanger. Op zoek naar inspiratie? Bekijk dan onze catalogus met toegevoegde waarde.

..."Leave it up to us when it comes to Bromeliads."