De Multiflower is afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika, waar hij nu nog in talloze soorten en kleuren in het wild voorkomt. De Multiflower is uitzonderlijk in zijn vorm. Dit is een speciale Vriesea met meerdere druppelvormige bloemen in de kleuren rood en geeloranje. De bladeren zijn smal en compact en vormen een prachtig boeket samen met de verschillende bloemen. Wat we hier gemakshalve bloemen noemen, zijn in werkelijkheid gekleurde schutbladeren. De Multiflowers verdienen een bijzondere plek binnen ons assortiment Bromelia’s.

Producteigenschappen

Naam: Multiflower
Potmaten: 12cm
Soorten: Wij kweken 3 soorten Multiflower’s

Bekijk hier alle soorten in één overzicht.

 

Licht

Van licht tot zeer helder, nooit direct zonlicht.

Temperatuur

14-30°C

Water

1x per 2 weken

Bemesting

Is niet noodzakelijk

Zorg

Zet de Multiflower op een goed verlichte plek in huis, uit de buurt van directe middagzon. Geef deze plant water in de kelk, dit is het hart van de plant waar de bloem uit groeit. Vanuit dit hart voedt de plant zichzelf. Als het water niet meer zichtbaar is in de koker van de bladeren, moet de plant weer water krijgen. Hun tropische wortels maken Multiflowers uitstekende survivors, ze hebben dan ook weinig onderhoud nodig. Multiflowers geven gemiddeld 3-6 maanden lang bloeiend plezier!

Leuk om te weten

Bromelia’s met dikke bladeren staan graag in een droge omgeving en Bromelia’s met dunne bladeren hebben liever een wat vochtigere standplaats. Dat maakt de Multiflower ook een perfecte plant voor de badkamer. Wilt u de Multiflower op een erg warme dag eens extra verwennen, pak dan de plantenspuit en besproei de bloem en het blad. Net als in de tropen krijgt de plant dan een beetje verkoeling. Ook kunt u de kweekpot op een schaal water zetten en het water rond de plant laten verdampen. In de natuur haalt de Bromelia met haar bladeren ook vocht en voeding uit de lucht.

Wilt u meer weten over onze producten en biologische teelt?

Duurzaamheid

Ontdek al onze items met Multiflower

De Multiflower is gemakkelijk te combineren. In een mix van verschillende soorten Bromelia’s naast elkaar, in een mooie schaal met andere planten of eenvoudig in een sfeervolle keramieke pot. Gemakkelijk af te stemmen per seizoen en op uw klanten. Op zoek naar inspiratie? Bekijk dan onze catalogus met toegevoegde waarde.

..."Leave it up to us when it comes to Bromeliads."