Deze Bromelia’s komen vooral voor in het noordwesten van Zuid-Amerika en het Caribische gebied, veelal in tropische regenwouden. Het meest opvallend aan de Guzmania Rockyflower zijn de fel gekleurde schutbladeren die uit een mooie rozet groeien en samen een bijzondere bol of een knots vormen.

Producteigenschappen

Naam: Guzmania Rockyflower
Potmaten: 9cm – 12cm
Soorten: Wij kweken 4 soorten Rockyflowers

Licht

Van licht tot zeer helder, nooit direct zonlicht.

Temperatuur

14-30°C

Water

1x per 2 weken

Bemesting

Is niet noodzakelijk

Zorg

Zet de Rockyflower op een goed verlichte plek in huis, uit de buurt van directe middagzon. Geef deze plant water in de kelk, dit is het hart van de plant waar de bloem uit groeit. Vanuit dit hart voedt de plant zichzelf. Als het water niet meer zichtbaar is in de koker van de bladeren, moet de plant weer water krijgen. Hun tropische wortels maken Rockyflowers uitstekende survivors, ze hebben dan ook weinig onderhoud nodig. Rockyflowers geven gemiddeld 3-6 maanden lang bloeiend plezier!

Leuk om te weten

Zodra de Bromelia zijn kleur verliest en bruin wordt, sterft hij langzaam af. Tijd voor een nieuwe want een Bromelia bloeit maar één keer. Het komt vaak voor dat u na de bloei stekken ziet verschijnen naast de Bromelia. Laat deze doorgroeien totdat ze zo hoog zijn als de helft van de moederplant. Geef de nieuwe plantjes water in de kelk en zet deze na twee weken met de wortels in een eigen pot. Zo kunt u hem opkweken tot een volwassen plant. Als de kleine plantjes nog geen wortel hebben kan je ze met de onderkant in het water zetten totdat er een wortel zichtbaar wordt. Het duurt een jaar voordat de plant klaar is om te bloeien. Boots dan de natuur na… Leg een stuk rijpe appel in het hart van de plant, dek de plant af met een plastic zak en sluit deze af. Laat de appel drie weken rijpen in de plant. Na acht tot zestien weken komt er een nieuwe bloem uit!

Wilt u meer weten over onze producten en biologische teelt?

Duurzaamheid

Ontdek al onze items met Rockyflower

Rockyflowers zijn de royal soorten onder de Bromelia’s en hebben een bijzondere en stoere uitstraling. Per soort, in een mooie kleurrijke mix van Bromelia’s of verpakt tot kant en klare winkel items geheel in uw eigen huisstijl, de keuze is aan u. Op zoek naar inspiratie? Bekijk dan onze catalogus met toegevoegde waarde.

..."Leave it up to us when it comes to Bromeliads."