Uniekesamenwerking

Bromelia Specialist is dé aanbieder van het grootste Bromelia assortiment in de hoogst mogelijke kwaliteit. Om dat te bereiken, werken we samen met de beste Bromelia kwekers van Europa.

Onze kwekers

Bromelia Specialist is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen onze kwekers. Iedere kwekerij heeft zijn eigen specialisme in het kweekproces van onze Bromelia’s. Bromelia Specialist heeft maar liefst 8 productie locaties, met 240.000 m2 aan kassen en onze kwekers produceren samen zo’n 8.500.000 Bromelia’s per jaar.

Kwaliteit

Om uniforme en kwalitatief hoogwaardige producten jaarrond af te leveren worden de planten tijdens de teelt diverse malen gesorteerd en ruimer neergezet. Dit is een geautomatiseerd proces met veel precisie. Om een Bromelia ‘in bloei’ te krijgen gebruiken we het natuurproduct Ethyleen. Door het moment van behandeling af te stemmen op de vraag uit de markt zijn we in staat om onze productie bloeiende planten goed te plannen.

Partner in innovatie

De kwaliteit van onze bromelia’s wordt doorlopend gecontroleerd en verbeterd. Onze kwekers delen continue kennis en informatie over de markt en de behoefte van de consument met de vermeerderingsbedrijven. Wij laten ons graag inspireren om mooie nieuwe soorten te ontwikkelen. Nieuwe soorten worden beoordeeld op kwaliteit, kleur, volume, bloeiwijze, uniekheid en toepassing.

Jaarlijks testen wij vele nieuwe soorten, minder dan 2% komt uiteindelijk als selectie door alle tests heen. Zo garanderen wij een kwalitatief hoogwaardig product voor onze klanten en de consument.

Het complete proces vanaf het jonge plantjetot en met de laatste assemblage van de producten hebben wij in eigen beheer Wel zo efficiënt.

Met trots introduceren wij aan u:

Wil je meer weten over de groeiproces?
Klik dan hier

Groeiproces