De Ananasplant is de bekendste uit de Bromeliafamilie en by far de populairste Bromelia van dit moment. De oerversie groeit en bloeit hoog in het ruige Cordilleras de los Andesgebergte en diep in de warme oerwouden van Uruguay, waar de plant een diameter van wel twee meter kan hebben. De Ananasplant heeft een hele hoge sierwaarde, en hoe kan het ook anders? De Ananasplant is namelijk de enige Bromelia die een fantastisch tropisch fruitstuk op zijn steel mee draagt. De plant ruikt heerlijk zoet als de vrucht rijp wordt. Hoewel de mini-ananas er zeer smakelijk uitziet, is deze niet geschikt voor consumptie. Het is een siervrucht.

Producteigenschappen

Naam: Ananasplant/Pineappleplant
Potmaten: 12cm

Licht

Van licht tot zeer helder, nooit direct zonlicht.

Temperatuur

14-30°C

Water

1x per 2 weken

Bemesting

Is niet noodzakelijk

Zorg

Zet de Ananasplant op een goed verlichte plek in huis, uit de buurt van directe middagzon. Geef deze plant water in de kelk, dit is het hart van de plant waar de bloem uit groeit. Vanuit dit hart voedt de plant zichzelf. Als het water niet meer zichtbaar is in de koker van de bladeren, moet de plant weer water krijgen. Hun tropische wortels maken Ananasplanten uitstekende survivors, ze hebben dan ook weinig onderhoud nodig. Ananasplanten geven gemiddeld 3-6 maanden lang bloeiend plezier! Ook de Ananasplant maakt gemakkelijk stekjes aan naast de moederplant en met een beetje geduld en liefde kan er een nieuwe Ananasplant worden gekweekt.

Leuk om te weten

Wist u dat deze unieke ‘anti-snurk’ ananasplant zorgt voor een goede nachtrust? Deze Ananas plant produceert, in tegenstelling tot andere planten, ’s nachts zuurstof. Schone lucht in de slaapkamer draagt bij aan een diepere slaap en reduceert snurk symptomen. Slaap lekker!

Wilt u meer weten over onze producten en biologische teelt?

Duurzaamheid

Ontdek al onze items met Ananas

De Ananasplant vindt iedereen leuk en is dan ook een ideale toevoeging voor uw assortiment. Op zoek naar inspiratie? Bekijk dan onze catalogus met toegevoegde waarde.

..."Leave it up to us when it comes to Bromeliads."