Bromelia’s worden op twee manieren vermeerderd, door zaad of in het laboratorium. In beide gevallen levert het na ongeveer een jaar een klein plantje op wat op gespecialiseerde vermeerderingsbedrijven wordt opgekweekt.

Als het plantje zo’n 5 cm groot is komen ze op onze jonge plantenkwekerij binnen, planten we ze in een papieren potje en laten de planten nog weer een aantal maanden groeien. Door regelmatig te sorteren zijn we in staat om steeds uniforme partijen aan onze andere kwekerijen te leveren.

De plant, vaak al 20-25 cm groot, wordt dan in de eindpot gezet en gaat de kwekerij in om verder te groeien.

Na enkele maanden pakken robots de planten op, voeren we ze onder een camera door en worden ze weer door 3 verschillende robots per maat in de containers gezet.

Na weer een tijdje in de kas gestaan te hebben krijgen de planten een bloeibehandeling waarna 10 tot 16 weken later de plant met bloem verkoopbaar is.

In de werkruimte worden ze dan voor de 7e keer gesorteerd op hoogte en breedte met behulp van een camera waarna we uniforme partijen afleveren. De Bromelia is dan al bijna drie jaar onderweg.

Together we build on a colorful and green world from here, our greenhouse,to every living room.

... "Leave it up to us when it comes to Bromeliads."