De Guzmania komt vooral voor in het noordwesten van Zuid-Amerika en het Caribische gebied, veelal in tropische regenwouden. Daar groeit hij met draadachtige wortels op bomen, zonder dat die daar schade van ondervinden: vocht en voeding haalt de Guzmania uit de lucht. Deze tropische trompet heeft een aanstekelijke uitwerking op haar hele omgeving. Het meest opvallend aan de Guzmania zijn de fel gekleurde schutbladeren die uit een mooie rozet groeien. Tussen de schutbladeren bloeien bijzondere bloemetjes. De Guzmania is er in enorm veel kleuren en schakeringen, zoals geel, rood, oranje, wit, roze of tweekleurig.

Producteigenschappen

Naam: Guzmania
Potmaten: 9cm – 12cm
Soorten: Wij kweken 40 soorten Guzmania’s

Bekijk hier alle soorten in één overzicht.

Licht

Van licht tot zeer helder, nooit direct zonlicht.

Temperatuur

14-30°C

Water

1x per 2 weken

Bemesting

Is niet noodzakelijk

Zorg

Zet de Guzmania op een goed verlichte plek in huis, uit de buurt van directe middagzon. Geef deze plant water in de kelk, dit is het hart van de plant waar de bloem uit groeit. Vanuit dit hart voedt de plant zichzelf. Als het water niet meer zichtbaar is in de koker van de bladeren, moet de plant weer water krijgen. Hun tropische wortels maken Guzmania’s uitstekende survivors, ze hebben dan ook weinig onderhoud nodig. Guzmania’s geven gemiddeld 3-6 maanden lang bloeiend plezier!

Leuk om te weten

Deze plant is vernoemd naar zijn ontdekker, Spanjaard Antonino Guzman. Dat was een apotheker, botanicus en verzamelaar van historische spullen. Rond 1900 werden de eerste soorten in Europa geïmporteerd. Wilt u een Guzmania op een erg warme dag eens extra verwennen, pak dan de plantenspuit en besproei de bloem en het blad. Net als in de tropen krijgt de plant dan een beetje verkoeling. Ook kunt u de kweekpot op een schaal water zetten en het water rond de plant laten verdampen. In de natuur haalt de Bromelia met haar bladeren ook vocht en voeding uit de lucht.

Wilt u meer weten over onze producten en biologische teelt?

Duurzaamheid

Ontdek al onze items met Guzmania

De Guzmania fleurt iedere ruimte op met haar vrolijke kleuren en helder groene bladeren. Wij hebben een aantal eigen soorten beschikbaar die een extra grote bloem hebben, een echte eyecatcher dus. Op zoek naar inspiratie? Bekijk dan onze catalogus met toegevoegde waarde.

..."Leave it up to us when it comes to Bromeliads."