Een groene gezonde wereld

Bromelia Specialist maakt de wereld graag kleurrijk met mooie Bromelia’s. En met slimme duurzame oplossingen en innovaties, dragen wij bij aan een groene gezonde wereld.

Voor het laten groeien en bloeien van een plant zijn licht, CO2 en water nodig. Voor dit kweekproces werken onze kwekers met veel plezier in en samen met de natuur. De keuzes die wij maken, op korte en lange termijn, dragen bij aan een gezonde leefomgeving. Goed voor mens en plant.

Het resultaat; een gezonde sterke plant, opgekweekt met zo min mogelijk energie, chemie, afvalwater, verspilling en gebruik van plastic. Wij kijken vol optimisme naar de toekomst en bouwen samen aan een kleurrijke en groene wereld, hier vanuit onze kas tot in iedere huiskamer.

Good for people, planet and plant

Duurzame oplossingen en innovaties

Plantgezondheid

Het kweken van een gezonde sterke bromelia, doen wij niet alleen. De natuur heeft ons veel te bieden, van kleine insecten tot grappige gekko’s. Zij werken mee om de plant gezond te houden en ongestoord te laten groeien.

Energie

Onze planten houden van de zon, zij verwarmt onze kassen en laat de planten groeien. En als de zon zich wat minder laat zien, verwarmen we onze kassen met restwarmte van de elektriciteitscentrale van Rotterdam.

Water

De regen die op de kassen valt vangen we op in bassins. Het water dat niet wordt opgenomen door de planten, wordt opgevangen, gezuiverd en hergebruikt.

Afval

Wij kiezen voor recyclen. De plastic potten en trays en de kartonnen verpakkingsmaterialen zijn van gerecyclede materialen. Ons restafval wordt gescheiden in groen, plastic, karton en glas, zodat ook dit weer kan worden verwerkt om te hergebruiken.

Sponsoring

Bromelia's komen overal in de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika voor wel meer dan 3000 soorten Als partner van Adopteer Regenwoud beschermen we het Regenwoud in Costa Rica en hiermee de tropische roots van Bromelia's

Het regenwoud in Costa Rica is één van de mooiste, meest bijzondere biodiverse plekken op aarde: essentieel om te behouden voor huidige en toekomstige generaties. Adopteer Regenwoud doet dit door land met regenwoud aan te kopen. Het land dat wordt aangekocht plaatsen ze onder de natuurbeschermingswet van Costa Rica, waardoor het voor altijd beschermd is tegen commerciële exploitatie. Samen met de Costa Ricaanse rangers, zorgt Adopteer Regenwoud voor betrokkenheid en bewustwording onder de lokale bevolking. Het uiteindelijke doel is om 2000 hectare regenwoud te beschermen, zodat apen en jaguars langzaam weer terugkeren in het gebied.

Daarnaast voert Adopteer Regenwoud ter plekke onderzoek uit naar de invloed van het landgebruik op de biodiversiteit. Samen met studenten van over de hele wereld. Ook in Nederland is Adopteer Regenoud actief en zorgen ze voor bewustwording en educatie op basisscholen met het programma Regenwoud van de Kinderen!

Kortom een prachtige groene samenwerking met een impactvolle stichting

Voor meer informatie over dit goede doel kun je een kijkje nemen op...

Adopteer Regenwoud